Volledig scherm
PREMIUM
De showroom en productieruimte van Additive Industries in de geheel gerenoveerde oude Philips fabriek. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Metaalprinters van Additive Industries in oude Philipsfabriek in Eindhoven

EINDHOVEN - Veel daglicht valt door de ramen van het golvende fabrieksdak op de glanzende vloeren van Additive Industries. In deze historische omgeving bouwt het bedrijf 3D metaalprinters.

Waar Philips vroeger onderdelen maakte voor televisies bouwt Additive Industries nu haar hightech metaalprinters. Topman Daan Kersten wandelt voldaan tussen de drie machines die er permanent zijn opgesteld. „We hebben ervoor gekozen om onze showroom te combineren met onze productieruimte. Hier kunnen we potentiële klanten laten zien hoe onze machines voor hen kunnen werken. Het is ook een symbool van onze transparantie, die in het hele gebouw met grote en veel licht doorlatende ramen is doorgevoerd.”

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”