Volledig scherm
© Thinkstock

MetalNet neemt Valkenswaardse dorpsgenoot
Machinefabriek Verhees over

VALKENSWAARD - MetalNet in Valkenswaard neemt per 2 september dorps- en branchegenoot Machinefabriek Verhees over. Machinefabriek Verhees blijft op zijn huidige locatie actief.

MetalNet produceert (fijn)mechanische componenten voor bedrijven in onder meer de halfgeleider-, voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Het nu 22 medewerkers tellende bedrijf is sinds het in 2016 een nieuw pand betrok in omzet verdubbeld, zegt directeur Jan van Gerven. Uitvloeisel van de groeistrategie is nu de overname van Machinefabriek Verhees. Dat is met 14 medewerkers als verspaningsbedrijf actief voor klanten in de landbouw, machinebouw en automotive industrie. Voor MetalNet zijn dat nieuwe marktsegmenten, waardoor het bedrijf zijn basis verbreedt en de risico's spreidt.

MetalNet kiest volgens Van Gerven bewust voor behoud van de twee locaties, zodat beide bedrijven hun specialismen verder kunnen ontwikkelen.

Jos en Ria Verhees van Machinefabriek Verhees verkopen hun verspaningsbedrijf vanwege gebrek aan opvolging in de familie. Ze richten zich nu volledig op het ook in Valkenswaard gevestigde Autowell Benelux,  leverancier voor onder meer CNC draaibanken en freesmachines.