Volledig scherm
PREMIUM
Theo van der Heijden in de bedrijfshal van HeBlad: ,,De pingpongtafels verkopen zichzelf." © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Metselaar scoort met betonnen pingpongtafels in Bladel

BLADEL - In de verloren uurtjes begon metselaar Theo van der Heijden met betonnen pingpong-tafels. Ook voetbal-, picknick- en statafels maakt zijn bedrijf nu.

Schoorstenen worden nog steeds gemetseld in de fabriek van HeBlad in Bladel. Maar de hoofdmoot bestaat inmiddels uit betonnen pingpongtafels. HeBlad verkoopt er zo'n duizend per jaar, tot in Australië en Chili aan toe. Eigenaar Theo van der Heijden (58) is een metselaar van origine die zichzelf opnieuw uitvond. Nadat hij en zijn broer Wim hun metselbedrijf splitsten, ging hij verder als toeleverancier van prefab-schoorstenen.

  1. Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegroting

    Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegro­ting

    Minister Wopke Hoekstra van financiën schiet niet bij voorbaat nieuwe Duits-Franse voorstellen voor een eurobegroting af. ,,Dit is een ander plan dan vorige keer, het is gekoppeld aan de meerjarenbegroting van de EU en bedoeld voor investeringen”, aldus Hoekstra. ,,De lakmoesproef blijft of dit voorstel in het belang van de Nederlandse belastingbetaler is. We moeten daar echt van overtuigd zijn en anders doen we niet mee. Er zijn al een heleboel investeringspotjes.”