Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Miljoenenboete Johnson & Johnson om misleiding bij implantaten

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) moet 344 miljoen dollar (zo’n 312 miljoen euro) aan boetes betalen omdat het concern de risico’s voor het gebruik van bekkenbodemmatjes niet goed heeft gecommuniceerd aan consumenten in Californië. Het is de eerste Amerikaanse staat die de klacht tegen het bedrijf naar de rechter heeft gebracht, nadat duizenden vrouwen J&J hadden aangeklaagd.

 1. KNVB wilde Snollebollekes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan
  1

  KNVB wilde Snollebol­le­kes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  Voetbalbond KNVB heeft tevergeefs geprobeerd om de EK-reclame van supermarktketen Jumbo van de televisie te krijgen of in ieder geval te laten aanpassen. De bond stuurde een brief naar Jumbo, waarin hij zich beklaagde over de reclamespot met de Snollebollekes en de populaire ‘juichcape’ waarvoor klanten van de supermarkt kunnen sparen. In een reactie liet Jumbo de KNVB weten de campagne zo te laten.
 2. Zara in opspraak nadat ontwerper model de les leest over Israël: ‘Mijn kinderen met dood bedreigd’
  Spaanse modegigant

  Zara in opspraak nadat ontwerper model de les leest over Israël: ‘Mijn kinderen met dood bedreigd’

  De Spaanse modegigant Zara is deze week in verlegenheid gebracht nadat een prominente medewerker een reeks beledigende opmerkingen had gemaakt richting een Palestijns topmodel. Hoofdontwerper Vanessa Perilman haalde de 23-jarige Qaher Harhash in een privébericht op Instagram door het slijk omdat hij zijn visie op het conflict tussen Israël en Palestina met zijn fans had gedeeld. Zara betreurt de ophef die erover is ontstaan en veroordeelt het gedrag van de ontwerper. ,,Wij zullen nooit enige vorm van discriminatie tolereren.”