Vooral de kranten hadden het zwaar afgelopen jaar. De papierprijzen gingen door het dak, het kostte veel geld om meer bezorgers te werven en de personeelskosten stegen flink.
Volledig scherm
Vooral de kranten hadden het zwaar afgelopen jaar. De papierprijzen gingen door het dak, het kostte veel geld om meer bezorgers te werven en de personeelskosten stegen flink. © Rolf Hensel

Minder winst voor DPG Media door hoge papierprijzen en oplopende kosten voor bezorgers en personeel

DPG Media, waar deze site ook toe behoort, heeft een woelig jaar achter de rug. Toch bleven de resultaten goed en werden verdere stappen gezet naar de digitale toekomst.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Massaclaim tegen de staat in de maak: ‘Gestolen 400 miljard euro terug naar gepensioneerden’
  PREMIUM
  met video

  Massaclaim tegen de staat in de maak: ‘Gestolen 400 miljard euro terug naar gepensio­neer­den’

  De politieke strijd om de honderden miljarden pensioengeld is geluwd, maar de juridische strijd gaat onverminderd door. Tegenstanders van het nieuwe pensioenstelsel vrezen dat gepensioneerden er in het nieuwe stelsel bekaaid afkomen. Ze zetten alles op alles om de schade te beperken; van massaclaim richting de staat tot meerdere rechtszaken. ,,Er is zeker 400 miljard euro van de gepensioneerden gestolen.’’