Economische groei
Volledig scherm
Economische groei © Thinkstock

Moeder elektronenmicroscopenfabriek FEI in Eindhoven groeit flink

EINDHOVEN - De Amerikaanse laboratorium gigant Thermo Fisher Scientific blijft groeien. Dat komt niet alleen door overnames zoals van fabrikant van elektronenmicroscopen FEI Company, met een grote vestiging in Eindhoven, vorig jaar september. 

De vraag naar voorzieningen, middelen en apparaten die Thermo Fisher levert voor in het laboratorium groeit hard. Topman Marc Casper van Thermo Fisher moest bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers daarom zijn verwachting voor het hele jaar naar boven bijstellen tot meer dan 20,5 miljard dollar. Dat deed hij naar aanleiding van de groei in het derde kwartaal met 14 procent naar 5,1 miljard dollar tegen 4,5 miljard een jaar eerder. Het bedrijf groeide voor 5 procent omdat de vraag hoger was en voor 8 procent vanwege overnames.

De divisie Analytical Instruments, waar FEI deel van uitmaakt, steeg 32 procent naar 1,19 miljard dollar, tegen 898 miljard dollar een jaar eerder, toen FEI slechts een maand meetelde. Verder worden voor het Eindhovense bedrijfsonderdeel geen afzonderlijke cijfers gepubliceerd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement