Wim Huijbregts startte als ondernemer rond kernenergie en eindigt als baas van de grote arbodienst Human Total Care.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Huijbregts startte als ondernemer rond kernenergie en eindigt als baas van de grote arbodienst Human Total Care. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Multi-ondernemer Wim Huijbregts heeft goed gevoel voor markt met potentie

EINDHOVEN - Het laatste avontuur van ondernemer Wim Huijbregts (67) eindigt in de riante directiekamer in een kolos van een kantoorpand in Eindhoven. Zijn Human Total Care, zeventien jaar geleden ten dode opgeschreven, werd een gigant die de wereld van de arbo-dienstverlening hevig opschudde. "Toen ik hier in 2001 binnenkwam zag ik het: hier is met goede automatisering veel te bereiken.”

Huijbregts had al vier bedrijven tot bloei weten te brengen, waardoor hij in staat was het arbo-bedrijf over te nemen. "De kiem werd gelegd toen ik als student bij de TU/e mijn afstudeerproject deed bij een wasserij in Breda. De ondernemer had het bedrijf voor 25.000 gulden gekocht en kon hem vier jaar later voor 4 miljoen verkopen. Ik dacht 'oh, gaat dat zo' en stapte daarna meteen in mijn eerste bedrijf." Dat was in 1984 Positronika, gespecialiseerd in meet- en regeltechniek voor kerncentrales. "Dat was toen nog big business en gek genoeg bracht de kernramp in Tsjernobil in 1986 ons voorspoed. De vraag naar stralingsmeters die wij maakten was plotseling enorm. Er was radioactieve neerslag en heel Europa wilde meten of de spinazie of koeienmelk was besmet."

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?