De Zeeuwse band Bløf  met zanger/gitarist Paskal Jakobsen, bassist Peter Slager, toetsenist/gitarist Bas Kennis en drummer Norman Bonink tijdens het eerste van drie optredens in Paradiso.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zeeuwse band Bløf met zanger/gitarist Paskal Jakobsen, bassist Peter Slager, toetsenist/gitarist Bas Kennis en drummer Norman Bonink tijdens het eerste van drie optredens in Paradiso. © ANP / ANP Kippa

Nachtclubs vinden geluidslimiet ‘onzin’, Paradiso bereid tot gesprek met regering

gehoorschadeHet Nederlandse nachtleven en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voelen weinig voor een verlaging van de wettelijke geluidsnorm om de toename van gehoorschade bij jongeren de kop in te drukken. Preventie is belangrijker en gebeurt al volop, stellen zij. Bijvoorbeeld met het aanbieden van oordoppen. Paradiso laat weten bereid te zijn te praten over een eventuele verplichting van een geluidslimiet.

1 reactie

  • Frank de Bie

    5 maanden geleden
    Al jaren erg veel last van tinnitus. Nooit in aanraking geweest met harde geluiden. Het zou natuurlijk wel een oorzaak kunnen zijn bij de jeugd. En waarom niet het geluid omlaag. Als je het geluid hoog wilt houden en tegelijkertijd de jongeren oproept om gehoorbescherming te dragen is dat natuurlijk zo tegenstrijdig als de pest. Men zou kunnen overwegen om een geluidsbelasting in te voeren. Bv. 100 euro per decibel boven 80 per avond. Zo hebben de ondernemers een keuze.