Volledig scherm
Module assemblage bij Neways Advanced Applications in Son. © Neways

Neways boekt sterke stijging van omzet en winst

SON EN BREUGEL - Neways heeft zijn omzet en winst in het afgelopen halfjaar sterk weten te verbeteren. Dat heeft het Sonse elektronicabedrijf donderdag bekendgemaakt.

De omzet nam met 15,6 procent toe tot 247 miljoen euro. Dat was vooral te danken aan de sectoren halfgeleiders en automotive. Het nettoresultaat steeg met 38,8 procent tot 6,8 miljoen euro.

De orderinstroom nam met 8,2 procent toe in het afgelopen halfjaar. Neways heeft voor 300 miljoen euro aan opdrachten in de boeken staan.

Topman Huub van der Vrande stelt dat de groei hoger had kunnen uitvallen maar dat Neways werd 'geremd door de steeds duidelijkere schaarste op de markt voor componenten en de arbeidsmarkt'. 

Neways zegt de tweede helft van het jaar 'positief tegemoet' te zien. ,,We zijn optimistisch over de mogelijkheden die de ontwikkeling van het orderboek biedt, zonder de uitdagingen op de arbeids- en componentenmarkt uit het oog te verliezen", aldus Van der Vrande. 

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.