Volledig scherm
In juni werd ook gestaakt bij DAF in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Nieuwe staking bij DAF en VDL ETG voor betere cao

EINDHOVEN - Medewerkers in de metalektro gaan donderdag 6 september staken voor een betere cao. Werknemers van onder andere DAF en VDL ETG in Eindhoven leggen donderdag het werk neer. Het gaat om twee regionale stakingen in Noord-Brabant en Limburg, laat vakbond FNV weten. 

Het conflict tussen werknemers en werkgevers leidde in juni en juli al tot een stakingsgolf. De vakbonden verwachten dat minstens 1500 mensen deelnemen aan de stakingsdag. Medewerkers van Limburgse metaalbedrijven staken een dag later, onder meer bij Laura Metaal en de auto-assemblagefabriek VDL Nedcar.

Bij dat laatste bedrijf keert een aantal werknemers zich ook tegen extra diensten op zaterdag, die zijn bedoeld om de productieachterstand van de autofabriek in te halen die door eerdere stakingen is ontstaan. Ze zullen die zaterdag dan niet werken, kondigt FNV aan.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”