Volledig scherm
Hans Smits en Ivo van der Mark, de vertrekkende en komende bestuursvoorzitter van bouwer Janssen de Jong. © JaJo

Nieuwe topman bij bouwer Janssen de Jong in Son komt uit eigen gelederen

SON - Na het vertrek van Hans Smits als topman van bouwer Janssen de Jong in Eindhoven op 1 april volgend jaar treedt er een vervanger aan uit eigen gelederen. Ivo van der Mark wordt vanaf dan de nieuwe directievoorzitter. 

Van der Mark draagt vanaf dan als voorzitter van de tegelijk in te stellen groepsdirectie samen met Pieter Pijper de eindverantwoordelijkheid. Van der Mark gaat daarnaast het cluster Bedrijfshuisvesting leiden. Pieter Pijper is behalve financieel bestuurder directeur van het cluster Caribbean, dat de activiteiten op de Antillen bestuurt. Hans Smits treedt toe tot de Raad van Commissarissen en blijft aandeelhouder van de Groep.

Ivo van der Mark (39) is afkomstig uit Rotterdam en werkte eerder bij Heembouw. De laatste zeven jaar was hij bij Janssen de Jong onder meer actief in het onderdeel Hercuton dat onder zijn leiding de huidige groei wist te bereiken. Van der Mark zegt het prachtig te vinden een icoon in het Nederlandse bedrijfsleven als Hans Smits te mogen opvolgen. Smits was onder meer topman van Rabobank, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam en commissaris KLM. „De komende tijd zal hij me inwerken en ik hoop veel van hem te leren. Daarnaast ga ik uiteraard ook een aantal zaken naar eigen inzicht uitvoeren. Hans blijft als commissaris betrokken bij het bedrijf.”

De andere leden van de groepsdirectie zijn Mark van Doorn (Janssen de Jong Projectontwikkeling), Louis Camps (Janssen de Jong Bouw Zuid), Aafke van der Werf (Koninklijke Woudenberg) en Kurt Verbist (Caribische activiteiten).

Hans Smits zegt blij te zijn dat vanuit de Groep in zijn opvolging voorzien kan worden. „Een soepele overdracht kan nu plaatsvinden en dat is in het belang van de continuïteit van de Groep. Ik vond het een voorrecht om bijna zes jaar leiding te hebben mogen geven aan de Groep.”