Volledig scherm
NXP © Fotowerk

NXP in Eindhoven compenseert aandeelhouders na afketsen deal

EINDHOVEN - De Eindhovens chipproducent NXP Semiconductors gaat zijn aandeelhouders compenseren nu de overname door het Amerikaanse Qualcomm definitief van de baan is. 

De voormalige Philipsdivisie krijgt vanwege het mislopen van de deal 2 miljard dollar overgemaakt. Het bedrijf kondigde daarop aan voor 5 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen.

NXP zegt in een toelichting op de kwartaalresultaten dat het boek Qualcomm definitief is gesloten, nu de officiële verklaring van de Amerikanen over het uitblijven van een overeenkomst ook bij de Eindhovenaren binnen is. Qualcomm was bereid 44 miljard dollar te betalen voor het eveneens in New York genoteerde NXP, maar de Chinese toezichthouder ging niet akkoord.

NXP noemt het jammer dat de inspanningen van de afgelopen 21 maanden uiteindelijk tot niets hebben geleid. Het bedrijf zegt vertrouwen te hebben in zijn toekomst als onafhankelijk concern.

  1. Omzet van Kulicke & Soffa in een dip, vertrouwen in groei blijft

    Omzet van Kulicke & Soffa in een dip, vertrouwen in groei blijft

    EINDHOVEN - Het in Singapore gevestigde Kulicke & Soffa (K&S) zag in het afgelopen kwartaal (tot 1 oktober) een flink lagere omzet van 185 miljoen dollar, tegen 216 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toch is topman Fusen Chen van het bedrijf, met daarin de voormalige Philips-divisie Assembléon en het Sioux-bedrijf Liteq, optimistisch. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de groei in omzet van het bedrijf doorzet. Die is ook al zichtbaar in de jaarcijfers, het boekjaar eindigde op 1 oktober. De omzet was 889 miljoen dollar, tegen 809 miljoen in 2017. De netto winst liep wel flink terug naar 57 miljoen dollar, van 126 miljoen een jaar eerder.