Volledig scherm
Communicatiechips van NXP zorgen voor contact binnen en buiten auto's. © NXP

NXP neemt leverancier van autocommunicatie over

EINDHOVEN - Chipfabrikant NXP in Eindhoven heeft het Amerikaanse Omniphy overgenomen. Dit bedrijf is leverancier van zogeheten ethernetsystemen, technologie om computerdata in de auto te verspreiden. Volgens NXP is deze vorm van snelle autocommunicatie nodig om zelfrijdende auto's mogelijk te maken.

NXP heeft zelf ook een uitgebreid scala aan netwerktechnologie voor in auto's maar zegt dat een combinatie met de producten van Omniphy de positie van het bedrijf op de markt voor autochips sterk verbetert. NXP maakt niet bekend wat de overnamesom van het bedrijf is. 

Omniphy is pas zes jaar oud, maar heeft in die tijd al producten ontwikkeld samen met enkele van de grootste op consumenten gerichte bedrijven die ethernet technologie op de markt brengen. De communicatietechnologie van Omniphy gecombineerd met die van NXP zorgt dat klanten in de auto-industrie voor alle ethernet communicatie bij NXP terechtkunnen.

 1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.
 2. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.