De supermarkten van Jumbo draaiden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar weer meer omzet (stijging van 5,3 procent) dan in dezelfde periode in 2020.
Volledig scherm
De supermarkten van Jumbo draaiden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar weer meer omzet (stijging van 5,3 procent) dan in dezelfde periode in 2020. © Lenneke Lingmont

Omzet Jumbo ruim 5 miljard, maar volgens topman staat verdienmodel onder druk

Supermarktketen Jumbo draaide het afgelopen halfjaar een omzet van 5,4 miljard euro, een stijging van 5,3 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 2020. Het marktaandeel van de op een na grootste supermarkt van ons land steeg volgens onderzoeksbureau Nielsen naar 21,8 procent. Ondanks deze enorme omzet staat het verdienmodel volgens het bedrijf onder druk.  

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”