Volledig scherm
© Stock

Onderdelenwinkel.nl failliet, 69 medewerkers in Eindhoven en Son verliezen baan

EINDHOVEN -  De webshop onderdelenwinkel.nl is failliet. Op het kantoor in Eindhoven en het distributiecentrum in Son werkten 69 (part-time) medewerkers, zegt waarnemend curator Ben Arends van Keizers Advocaten in Eindhoven.

De webshop verkocht onderdelen als wasmachinedeuren, ontkalkers voor koffiezetters en stofzuigerborstels. Sinds enige tijd worden de activiteiten uitgevoerd onder een andere naam, Fiyo. Curator Arends stelt dat de eigenaren onder de nieuwe naam een doorstart met de webshop willen maken. De te krappe marges op de verkoop zouden tot de financiële problemen hebben geleid, zo zou tegenover de curator zijn verklaard.

De rechtbank Oost-Brabant sprak dinsdag het faillissement uit van drie bij het bedrijf betrokken vennootschappen, Benepart, Peoplepart en Heund Retail.

Ook faillissement vloerenbedrijf

Een van de eigenaren was ook betrokken bij een ander recent faillissement, van een Eindhovens bedrijf in pvc vloeren. Dat veranderde zijn naam van Handyfloor in Koond. 

Ook dat faillissement ligt op het bordje van de curatoren van Keizers Advocaten. ,,We doen onderzoek. Twee faillissementen kort na elkaar wekken wel de belangstelling", zegt Arends.

Schuldeisers zijn onder meer klanten die wel een product hebben besteld maar dat nog niet geleverd kregen. Arends kan nog geen uitspraak doen over de kans dat zij nog iets van hun geld terugzien.