Volledig scherm
Pieter-Jan Jongeling (rechts) van OneMed Nederland en Mark van de Camp van QRS Groep. © OneMed Nederland

OneMed Nederland uit Eindhoven breidt uit met medische groothandel Oss

EINDHOVEN - Medische groothandel OneMed Nederland in Eindhoven neemt QRS Groep in Oss over. Het bedrijf verstevigt daarmee zijn positie op de Nederlandse zorgmarkt.

Het Zweedse OneMed is sinds 2015 eigenaar van het voormalige Bosman medische hulpmiddelen in Eindhoven. Als OneMed Nederland groeide het sindsdien van 200 naar bijna 300 medewerkers.

Met QRS Groep komen daar nog 60 mensen bij. De nieuwe aanwinst heeft drie labels. QRS is een groothandel in medische hulpmiddelen. Disporta is een groothandel voor de eerstelijnszorg. EVAC First Aid & Safety Products is online leverancier van Eerste hulp en Bedrijfshulpverlening (BHV) artikelen.

De toenemende regelgeving in de zorgmarkt vragen volgens beide bedrijven om schaalvergroting. ,,De overname van QRS Groep past volledig bij onze groeiambities in Nederland", zegt directeur Pieter-Jan Jongeling van OneMed Nederland. Hij stelt dat overname nieuwe groeikansen biedt, zoals samenwerking met ziekenhuizen op het gebied van medische hulpmiddelen en apparatuur. ,,QRS Groep heeft slimme zorgdiensten en -producten en een gezonde visie op het ontlasten van zorgorganisaties.” 

Klanten van de QRS Groep, zoals ziekenhuizen en zorgcentra, krijgen dankzij de overname toegang tot het wereldwijde netwerk van leveranciers van OneMed.  Het Zweedse moederconcern is actief in twaalf landen. Het boekt een jaaromzet van circa 400 miljoen euro.

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.