De voormalige energiecentrale op Strijp-T waarin het hoofdkantoor van Van Berlo huist.
Volledig scherm
De voormalige energiecentrale op Strijp-T waarin het hoofdkantoor van Van Berlo huist. © Van Berlo

Ontwerpbureau Van Berlo in Eindhoven overgenomen door Amerikaanse Accenture

EINDHOVEN - Het internationaal opererende Amerikaanse bedrijf Accenture meldt dat het de overname heeft afgerond van productontwerp- en innovatiebureau Van Berlo in Eindhoven. Bij Van Berlo werken meer dan negentig mensen voornamelijk in de vestiging in de voormalige energiecentrale op Strijp-T in Eindhoven.

De overname versterkt volgens Accenture de mogelijkheden van het bedrijf om klanten te helpen bij het steeds meer bij elkaar komen van fysieke producten met digitale diensten. De overnameprijs en andere voorwaarden van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.

Van Berlo creëert innovatieve producten en diensten voor bedrijven in uiteenlopende sectoren, voor onder meer consumenten, mobiliteit, gezondheidszorg, het bankwezen en hightech. Het bureau ontwikkelt oplossingen met behulp van technologieën zoals sensoren voor het internet der dingen, artificiële intelligentie en data-analyse. Deze oplossingen voorzien gebruikers van een meer gepersonaliseerd aanbod en meer gemak. Voor bedrijven ontstaan hiermee nieuwe manieren om hun business uit te breiden.

Meer dan 150 design prijzen

Van Berlo heeft een tweede vestiging in Den Haag. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982 won Van Berlo met zijn werk meer dan 150 prijzen, waaronder van iF, Red Dot en Good Design. In 2017 werd het bureau door onder meer de Erasmus Universiteit Rotterdam gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Accenture, dat al een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven heeft, is wereldwijd dienstverlener met een uitgebreide reeks diensten en oplossingen op het gebied van strategie, advies, technologie, digitale en operationele dienstverlening. Accenture heeft 505.000 medewerkers die in meer dan 120 landen klanten bedienen.