Volledig scherm
Houtopslag bij handelsmaatschappij Felix Clercx in Helmond. © FC

Overname Felix Clercx in Helmond door Franse Forestia

HELMOND - De Helmondse handelsonderneming Felix Clercx wordt overgenomen door Forestia, welke is gevestigd in het Franse Lille. Familiebedrijf Felix Clercx, opgericht in 1891 in Helmond, is in drie generaties uitgegroeid van een lokale houtzagerij tot toeleverancier van de hout- en bouwmaterialenhandel binnen West Europa.  

Forestia is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van producten voor buitentoepassingen. Deze producten worden op de markt gebracht door dochterondernemingen Amenabois, So Garden en Fiberdeck.  Met de overname van Felix Clercx zal de groep dit jaar een omzet van circa 50 miljoen euro maken.

Geen ambitie in familie

Volgens topman Peter Derckx van Felix Clercx is de aanleiding dat het bedrijf nu verkocht wordt het feit dat binnen de familie Clercx geen ambitie bestaat om het bedrijf voort te zetten. „Als verantwoordelijke voor de continuïteit van het bedrijf inclusief haar medewerkers hebben wij eerder al het besluit genomen ons te oriënteren op een overnamekandidaat.”

Felix Clercx heeft de laatste jaren een enorme omzetgroei doorgemaakt, is financieel heel gezond en kan daardoor zeer mooie ratio’s laten zien waardoor meerdere partijen interesse toonden.

Forestia is volgens het bedrijf een perfecte match met dezelfde visie, zonder overlap van afzetmarkten en innovatief binnen het assortiment. De klanten zullen merken dat op het gebied van productontwikkeling, marketing en service grote stappen gezet zullen worden. 

Tegelijk met de overname zal Felix Clercx zelf het Duitse verkoopkantoor Holz & Service inlijven als 100% dochteronderneming. Door deze overname wordt ook voor de Duitstalige markten de continuïteit gewaarborgd.