Volledig scherm
Van Mossel Automative Groep. © Van Mossel

Overname Ford-dealer Luijbregts door Van Mossel, vestiging Valkenswaard sluit

VALKENSWAARD - Ford Luijbregts in Valkenswaard draagt zijn activiteiten per 1 maart over aan Van Mossel Automotive Group. De vestiging in Valkenswaard gaat sluiten. De 16 medewerkers gaan over naar de Ford-vestigingen van Van Mossel in Eindhoven en Weert.

Van Mossel wil door kostenbesparingen in zijn dealernetwerken een 'verbeterslag’ realiseren, verklaart directeur Eric Berkhof. ,,We bekijken dat per merk", zegt Berkhof. Van Mossel nam eerder Ford-vestigingen over in Breda, Roosendaal en Zeeland. De groep heeft 14 Ford-vestigingen en daarmee een goede dekking in Brabant, Zeeland en het noorden van Limburg, stelt Berkhof.

Bart Luijbregts verklaart 'na een intensief verkenningstraject tot de positieve conclusie te zijn gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Groep'. ,,Wij zijn beide echte familiebedrijven. We delen dezelfde normen en waarden.”

Van Mossel Automotive Groep telt bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De groep heeft 24 merken. Met circa 3.300 medewerkers realiseert het bedrijf een jaaromzet van zo'n 2,5 miljard euro.