Volledig scherm
© Ed van Alem

Overname milieutak Baetsen uit Veldhoven door Remondis krijgt groen licht

VELDHOVEN - De voorgenomen verkoop door Baetsen van de milieutak aan Remondis krijgt groen licht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM ziet geen reden voor belemmering van de concurrentie als gevolg van de transactie.

Baetsen maakte in december het besluit bekend om de activiteiten op het gebied van inzameling van huishoudelijk afval en recycling te verkopen aan Remondis. Het Veldhovense familiebedrijf gaat zich concentreren op transport en kraanverhuur.

Baetsen stelde dat de beide bedrijfsonderdelen verdere investeringen vergen om koploper te kunnen blijven in hun sector. Het bedrijf  is inzamelaar van huishoudelijk afval in onder meer Veldhoven, Waalre, Best, Son en Breugel en gemeenten in de Kempen. Door de verkoop gaan ongeveer tweehonderd van de ruim driehonderd medewerkers over naar nieuwe eigenaar Remondis.

Het Duitse Remondis is wereldwijd actief met meer dan vijfhonderd vestigingen in 34 landen. In Nederland heeft het in de afvalinzameling en recycling een stevige positie in Gelderland en Overijssel. Remondis heeft twee bedrijven in Eindhoven: Pleuger Techniek, onderdeel van de rioolservicetak, en HKS, een bedrijf voor metaalrecycling.