Volledig scherm
Marc Harrison. © Philips

Philips wil Harrison als commissaris

EINDHOVEN - Philips wil met de Amerikaan Marc Harrison zijn raad van commissarissen uitbreiden. Harrison heeft een achtergrond in de gezondheidszorg.

Philips acht zijn 'expertise van grote waarde in het licht van Philips' transformatie in een onderneming die is gericht op zorgtechnologie'. Harrison (1964) is verbonden aan zorgaanbieder Intermountain Healthcare in Salt Lake City. Eerder bekleedde hij leidinggevende posities bij Cleveland Clinic, waar hij onder meer de wereldwijde klinische activiteiten leidde.

De voordracht van Harrison wordt op 19 oktober besproken tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders. Philips legt daar ook - en opnieuw - een aangepast beloningsstelsel voor de raad van commissarissen voor. Het concern wil de beloningen verhogen om ze in lijn te brengen met het marktniveau in de sector van bedrijven in zorgtechnologie. Een jaar eerder werd het voorstel van de agenda gehaald vanwege gebrek aan draagvlak onder de aandeelhouders. Vervolggesprekken daarover en de ontwikkeling die Philips sindsdien heeft doorgemaakt, zijn volgens het concern aanleiding het voorstel opnieuw te agenderen.