Volledig scherm
© ANP

Piloten KLM keuren cao-akkoord goed: 4 procent erbij

De leden van pilotenvakbond VNV hebben het met luchtvaartmaatschappij KLM gesloten cao-akkoord unaniem goedgekeurd. Ze krijgen een loonsverhoging van 4 procent.

Er zijn ook afspraken gemaakt over het verlichten van werkdruk. Het principeakkoord werd al in mei gesloten, maar de werkdruk bleef voor de piloten een probleem. Maatregelen om die aan te pakken werden vervolgens naar voren gehaald.

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari dit jaar en loopt tot en met eind juni volgend jaar. Dan loopt ook de cao van het cabinepersoneel af, laat een woordvoerder van de VNV weten.

,,Het grondpersoneel is nog in gesprek, maar als hun cao dezelfde looptijd krijgt kunnen we volgend jaar weer zoals vroeger met al het personeel onderhandelen.''

  1. Thomas Morgan van Differ in Eindhoven krijgt Vidi-beurs voor onderzoek kernfusie

    Thomas Morgan van Differ in Eindhoven krijgt Vi­di-beurs voor onderzoek kernfusie

    EINDHOVEN - Natuurkundige Thomas Morgan van onderzoeksinstituut Differ in Eindhoven krijgt een van de Vidi-beurzen voor onderzoek naar vloeibaar metaal als beschermlaag voor de wand van een fusie-energiecentrale. Vloeibaar metaal is een veelbelovend idee voor zo’n kunstmatige zon, omdat het zichzelf kan repareren en beschermen tegen de extreme condities in fusiereactoren. De levensduur van de reactorwand, waarnaar in Eindhoven onderzoek wordt gedaan, is een van de grootste uitdagingen in het internationale onderzoek aan fusie-energie.