Volledig scherm
Oefenweb is overgenomen door Prowise. © Prowise

Prowise uit Budel neemt Oefenweb over

BUDEL - Prowise, leverancier van beeldschermen en software voor scholen, heeft Oefenweb overgenomen. Het snelgroeiende Budelse bedrijf versterkt zich zo met de oefenprogramma's Rekentuin, Taalzee en Words & Birds.

Prowise neemt de 25 medewerkers van Oefenweb over. Oefenweb, dat is ontstaan aan de Universiteit van Amsterdam, blijft in Amsterdam gevestigd.

Prowise levert zowel grote aanraakschermen voor klaslokalen als laptops zoals Chromebook die door leerlingen wordt gebruikt. Met Oefenweb completeert Prowise zijn aanbod voor de online leeromgeving van scholen.  De oefenprogramma's van Oefenweb zijn adaptief: ze passen zich aan het niveau van de leerling aan. 

Prowise telt 180 medewerkers. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van 55 miljoen euro te realiseren.

  1. Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegroting

    Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegro­ting

    Minister Wopke Hoekstra van financiën schiet niet bij voorbaat nieuwe Duits-Franse voorstellen voor een eurobegroting af. ,,Dit is een ander plan dan vorige keer, het is gekoppeld aan de meerjarenbegroting van de EU en bedoeld voor investeringen”, aldus Hoekstra. ,,De lakmoesproef blijft of dit voorstel in het belang van de Nederlandse belastingbetaler is. We moeten daar echt van overtuigd zijn en anders doen we niet mee. Er zijn al een heleboel investeringspotjes.”