Volledig scherm
Baby in een slaapzak van Puckababy. © Puckababy

Puckababy uit Bergeijk in Belgische handen

BERGEIJK - Slaapzakken en wikkeldekentjes van Puckababy uit Bergeijk liggen op heel wat babykamers in de Benelux. Oprichtster Sandra Bottram – De Louwere hoopt nog meer baby’s beter te laten slapen. Daarom vindt ze het tijd voor de volgende stap. Puckababy komt per direct in Belgische handen.

,,We doen wat het beste is voor het merk Puckababy”, zegt Bottram – De Louwere die twaalf jaar geleden met Puckababy startte. Het bedrijf uit Bergeijk is thuis in slaapartikelen voor baby’s en kleine kinderen. Ze doet samen met Wil van der Heijden de aandelen van het bedrijf over aan QLEVR uit het Belgische Aalst. ,, We hebben met Puckababy een geheel nieuwe manier van slapen in de markt gezet. Ons merk heeft een gigantische potentie. Baby’s en slapen zijn hot. Als iemand een kind heeft gekregen, is de eerste vraag hoe was de bevalling? De tweede vraag is, slaapt ie goed? We zijn altijd bezig geweest om meer baby’s beter te laten slapen. Dat is goed gelukt, we zijn flink gegroeid. Nu is het tijd voor de volgende stap.”

Gouden combi

Producten van Puckababy zijn onder meer verkrijgbaar in babyzaken in de Benelux en via e-commerce, maar Bottram – De Louwere streeft ernaar om de slaapartikelen wereldwijd op de markt te zetten. ,,Slapen is overal een thema. Om de potentie te kunnen verzilveren is het beter om krachten te bundelen. We vinden efficiency belangrijk, het is dan ook onzin om zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Met QLEVR vormen we een gouden combi. Bij heel wat ouders ligt een matras van AersoSleep met een slaapzak van Puckababy in het bedje. We hadden geen betere match kunnen maken. Zij zijn zeer innovatief en houden er ook sterke ethische moralen op na.”

QLEVR is een dochteronderneming van investeringsmaatschappij Dovesco en huisvest nu de merken Puckababy, AeroSleep en AeroMoov. Steven Vanbelle, gedelegeerd bestuurder van QLEVR, is blij met de overname van Puckababy. ,,De producten van beide bedrijven vullen elkaar goed aan. Door de krachten te bundelen versterken we onze huidige positie binnen de babysector en ontstaat er slagkracht om ook internationaal verder te groeien.”

Verhuizen

Tot eind februari blijft het bedrijf actief in Bergeijk. Daarna verhuizen de activiteiten van Puckababy naar België, maar de medewerkers gaan niet mee. ,,Bijna iedereen is al onder de pannen”, vertelt Bottram – De Louwere die zelf wel aan boord blijft. Dit jaar komt er nog een compleet nieuwe collectie slaapzakken van Puckababy.

Volledig scherm
© Puckababy