Volledig scherm
© Mini

QarQuest uit Eindhoven haalt dealers BMW-Mini binnen voor data over occasions

EINDHOVEN  - QarQuest uit Eindhoven heeft de landelijke vereniging van BMW-Mini dealers binnengehaald als klant voor zijn online platform met data over Europese occasions. 

Het platform biedt live inzicht in het aanbod van gebruikte personenauto's. Dealerbedrijven kunnen hun eigen aanbod, assortiment en positionering afstemmen op de dagelijkse bewegingen op de markt voor occasions. 

QarQuest is sinds twee jaar op de markt. ,,We werken met zoekrobotjes die continu het internet afspeuren naar het aanbod van occasions", vertelt Wim Visser van het op Strijp S in Eindhoven gevestigde bedrijf.  Het richt zich op de digitale transformatie van autodealerbedrijven die in de slag moeten met goed geïnformeerde consumenten die zich via internet al terdege hebben voorbereid op de aankoop van een auto.

QarQuest heeft inmiddels een database met meer dan 24 miljoen auto's opgebouwd. Meerdere leasemaatschappijen en dealerbedrijven van verschillende merken maken gebruik van het platform. Met de dealervereniging van BMW en Mini in Nederland heeft QarQuest in een klap vijftig dealerbedrijven aan zich weten te binden. QarQuest heeft negen medewerkers.