Volledig scherm
Schijven met chips bij NXP. © Fotowerk

Qualcomm en NXP stellen harde en laatste einddatum voor overname

EINDHOVEN - De overname van chipfabrikant NXP door de Amerikaanse branchegenoot Qualcomm krijgt drie maanden extra. Dat meldt Qualcomm in een persverklaring. 

Beide partijen zijn overeengekomen dat de einddatum van woensdag 25 april wordt verplaatst naar 25 juli. Is dan nog steeds geen goedkeuring binnen van de Chinese overheid voor de overname, betaalt Qualcomm direct de beëindigingsboete van 2 miljard dollar aan NXP. Dat zou een definitief einde zijn van de overnamepogingen, die nu al anderhalf jaar duren.

Aanvraag China opnieuw ingediend

Eerder al werd bekend dat Qualcomm de vraag om toestemming bij de overheid van China, waar zowel Qualcomm als NXP belangrijke vestigingen hebben, zou intrekken en opnieuw indienen. Daarmee heeft China opnieuw een termijn van zes maanden om tot een beslissing te komen. Bij die beslissing speelt volgens analisten ook de ruzie over handelsbeperkingen tussen China en de Verenigde Staten een rol. China zou niet geneigd zijn om de deal goed te keuren, omdat daarmee vestigingen van NXP in China onder Amerikaans beheer zouden komen. Eerder gaven acht andere overheden, waaronder die van de VS en de Europese Commissie, wel al toestemming.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement