Volledig scherm
Ecoson. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Rendac en Ecoson in Son boeken zwakkere resultaten

SON - Rendac en Ecoson hebben zwakkere resultaten geboekt in het afgelopen kwartaal. Dat blijkt donderdag uit een publicatie van het Amerikaanse moederbedrijf Darling Ingredients.

De divisie biobrandstoffen waar Rendac en Ecoson onderdeel van zijn, zag het operationeel resultaat dalen van 5 naar bijna 3 miljoen dollar (circa 2,6 miljoen euro).  De forse afname wordt toegeschreven aan lager volumes bij Rendac en lagere verkoopresultaten bij Ecoson.

Darling Ingredients is sinds 2014 het moederbedrijf van de voormalige Vion-bedrijven. Zowel Ecoson als een productielocatie van Rendac en het hoofdkantoor van Darling Ingredients zijn in Son gevestigd. Een ander onderdeel - Sonac - heeft ook in Eindhoven een vestiging.

Rendac, dat kadavers van dieren en dierlijk restmateriaal verwerkt tot diermeel en dierlijk vet,  had in de periode van april tot en met juni te maken met een lager aanbod van dieren en lagere slachtvolumes ten opzichte van vorig jaar.  Ecoson, dat varkensmest omzet in biogas en fosfaatrijke mestkorrels, presteert volgens het moederbedrijf per saldo naar behoren dankzij toegenomen volumes in België.

Sonac, dat dierlijke grondstoffen verwerkt tot ingrediënten als vetten, proteïnen en mineralen voor toepassing in bijvoorbeeld soep, kampt met druk op de winstmarges.

Darling Ingredients boekte als geheel een met 2 procent lagere kwartaalomzet van 827,3 miljoen dollar (ongeveer 736 miljoen euro). Het operationeel resultaat steeg van 21 naar 36 miljoen dollar. Netto hield het concern 26,3 miljoen dollar (23,4 miljoen euro) over.