Rien Stas in de productiehal met composteerbare koffiebolletjes geschikt voor in een Nespresso apparaat.
Volledig scherm
Rien Stas in de productiehal met composteerbare koffiebolletjes geschikt voor in een Nespresso apparaat. © Kees Martens

Riens milieuvriendelijke koffie uit Eindhoven wordt niet meer geschonken

EINDHOVEN - Stascafé, het was een nieuw Eindhovens koffiemerk dat milieubewuste koffiedrinkers wilde aanspreken. Maar na zeven jaar proberen en een investering van bijna 2,5 miljoen euro, stopt Rien Stas, uitvinder in Eindhoven, met zijn pogingen de markt te veroveren. 

  1. Recordgroei voor detailhandel, terwijl roep om personeel toeneemt

    Record­groei voor detailhan­del, terwijl roep om personeel toeneemt

    De Nederlandse detailhandel kende in het eerste kwartaal een recordomzetgroei. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de enorme groei vooral te danken aan het feit dat er in de vergelijkbare periode vorig jaar nog sprake was van een lockdown waarin veel winkels de deuren tijdelijk gesloten moesten houden. Intussen kampen winkeliers door het toenemende gebrek aan personeel wel weer met nieuwe problemen.
  2. Krapte arbeidsmarkt is grootste barrière voor ondernemend Nederland

    Krapte arbeids­markt is grootste barrière voor onderne­mend Nederland

    De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor Nederlandse ondernemers de grootste rem op de bedrijfsvoering. Ook worden ze geplaagd door tekorten aan materialen en productiemiddelen en door ruimtegebrek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde samen met de Kamer van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouw en werkgeversverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW de stemming van het niet-financiële bedrijfsleven. Een derde van de ondernemers zegt met personeelstekorten te kampen. Uit de meting kwam niettemin naar voren dat het ondernemersvertrouwen toeneemt.