Volledig scherm
Gebouw van Simac in Veldhoven. © Simac

Simac in Veldhoven neemt specialist in SAP software in Weert over

VELDHOVEN - Het Veldhovense technologiebedrijf Simac heeft alle aandelen overgenomen van HMB, een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van SAP bedrijfssoftware. Met de overname verbreedt Simac zijn dienstverlening op dit gebied.

HMB, gevestigd in Weert, richt zich op de zogeheten Application Life Cycle Management software van SAP. Deze is voor veel grote bedrijven, waaronder klanten van Simac, cruciaal bij het beheer van de complexe gegevensstromen. Topman Eric van Schagen van Simac zegt dat daarom het mes aan twee kanten snijdt. „De eigenaren van HMB zochten aansluiting bij een grote partij om medewerkers en klanten continuïteit te bieden. Tegelijk zijn hun producten een welkome aanvulling op onze bestaande SAP-dienstverlening.”

HMB werd opgericht in 2006 door Ben Giezenaar en Hans van der Horst. Beiden treden samen met de tien andere medewerkers in dienst van Simac.

 1. Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken
  PREMIUM

  Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken

  EINDHOVEN - Van Gansewinkel is in de regio nog steeds de bekende naam van het afvalbedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf, dat na de fusie met het Britse Shanks Renewi heet, is marktleider voor het inzamelen en hergebruiken van afval. Het Renewi bedrijf Coolrec houdt zich bezig met het recyclen van apparaten, zoals koelkasten, televisies en klein huishoudelijke apparaten, uit de afvalstroom van Renewi.
 1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

  Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

  De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’