Volledig scherm
Het innovatieve lockersysteem van Vecos. © Vecos

Sioux verkoopt deel van zijn aandelen in Eindhovens bedrijf Vecos

EINDHOVEN - Sioux Technologies verkoopt een deel van zijn aandelen in Vecos aan Bencis Capital Partners. Het investeringsfonds van het Eindhovense technologiebedrijf heeft via Cerebel Group een belang in Vecos. De winst van de verkoop stopt Sioux terug in het fonds.

Vecos uit Eindhoven zit in de innovatieve lockersystemen. Ze kunnen worden geopend met een app op de telefoon. ,,De lockers worden onder andere gebruikt bij ziekenhuizen, scholen en grote productiebedrijven”, zegt Mark Hoevenaars, marketing directeur van Sioux. ,,Je hebt geen sleutel meer nodig. Bedrijven moesten bij het uitdelen daarvan een administratie bijhouden. Sleutels raakten kwijt, sloten gingen kapot. Het was een flinke kostenpost, dat is nu niet meer het geval. Daarnaast is dit systeem een verlichting van de administratie. Het product werkt en is een succes.”

Desondanks verkoopt Sioux een deel van zijn aandelen. ,,We zijn een technologiebedrijf en helpen klanten door de eerste fase heen waarin de technologie wordt ontwikkeld. De technologie staat. Dus is het tijd om op te schalen. Dan kan een andere partij beter dan wij. Met Bencis kan Vecos doorpakken. Ze zitten nu nog in Nederland, maar kunnen de internationale markt op.”