Volledig scherm
© Smurfit Kappa

Smurfit Kappa met vestigingen in Helmond, Eindhoven en Bladel toch niet overgenomen

EINDHOVEN/HELMOND - Kartonfabrikant Smurfit Kappa wordt toch niet overgenomen door het Amerikaanse concern International Paper. Dat staakt zijn vijandige overnamepoging, zo heeft het laten weten.

Het Ierse Smurfit Kappa heeft een stevige positie in de regio. Onderdeel van het bedrijf is Van Dam Golfkarton in Helmond, dat is gespecialiseerd in grote verpakkingen voor onder meer pallets en vloeistoffen. In Eindhoven is het hoofdkantoor van de divisie voor papierrecycling gevestigd. Daarnaast staat zowel in Eindhoven als in Bladel een fabriek voor recycling van ingezameld papier.

International Paper benaderde Smurfit Kappa  in februari met een voorstel om het bedrijf over te nemen.  De Ieren wezen tot twee keer toe een overnamebod - dat opliep tot zo'n 9 miljard euro - van de hand. International Paper noemt het gebrek aan medewerking van het bestuur van Smurfit Kappa als reden om zijn poging te staken.

Smurfit Kappa gaf eerder aan dat het overnamebod niet past bij zijn eigen groeiplannen als grootste maker van verpakkingen in Europa. Daarin zou het 2 miljard euro willen investeren. Vorige maand maakte Smurfit Kappa bekend papierfabriek en recyclingbedrijf Reparenco in Renkum te willen overnemen voor 460 miljoen euro.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement