Voorbeelden van producten die geprint kunnen worden met een 3D-printer.
Volledig scherm
Voorbeelden van producten die geprint kunnen worden met een 3D-printer. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Sneller en goedkoper 3D-printen dankzij Eindhovense spin-off TNO

EINDHOVEN – Onderzoeksorganisatie TNO heeft een methode ontwikkeld om de snelheid van het printproces van 3D-printers te versnellen. Dat maakt het mogelijk tal van producten sneller en goedkoper te vervaardigen en met dezelfde kwaliteit als voorheen. Daarnaast kan de nieuwe methode in bestaande productielijnen worden geïntegreerd.

De methode is door TNO deels ontwikkeld binnen het Amsystems Center, het gezamenlijke innovatiecentrum van TNO en het High Tech Systems Center van de Technische Universiteit Eindhoven.

Ruimtevaart

Bedrijven die baat hebben bij de innovatieve printmethode zijn voornamelijk producenten van kleine oplagen en prototypen, bijvoorbeeld voor gehoorapparaten en gebitselementen tot mallen voor onderdelen voor de auto-industrie en ruimtevaart. De industrie kan inmiddels kennismaken met een werkend prototype van de technologie. Die technologie komt op de markt dankzij een nieuwe spin-off, Amsystems BV.

Hogere productiesnelheid

De spin-off richt zich op het verder doorontwikkelen en commercialiseren van een belichtingsmethode en een softwareoplossing voor industriële 3D-printers. Beide oplossingen maken het mogelijk om met een hogere productiesnelheid en resolutie producten 3D te printen.

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.