Volledig scherm
Nieuwbouwproject Imagewharf in Amsterdam van Janssen de Jong met loftkantoren en een parkeergarage. © Janssen de Jong/Ton Borsboom

Sonse bouwer Janssen de Jong verwacht hoog niveau vast te houden

SON - Bouwconcern Janssen de Jong uit Son wist zijn resultaten vorig jaar sterk te verbeteren. Het verwacht dit jaar zijn omzet- en winstniveau te kunnen vasthouden.

De omzet van het 985 medewerkers tellende concern nam vorig jaar met 6,5 procent toe tot 419 miljoen euro, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.  De nettowinst liep dankzij enkele bijzondere posten met 7 miljoen op tot 20 miljoen euro.

Het genormaliseerde resultaat lag in dezelfde lijn als in 2017. Dat kwam door een aantal verliesgevende projecten, zowel in de woningbouw als in de bouw van bedrijfshallen. De bouwer had te maken met stijgende prijzen van toeleveranciers die onvoldoende konden worden doorberekend aan de opdrachtgevers.

De divisie woningbouw en projectontwikkeling kwam als gevolg van de tegenvallers op een resultaat van nul uit. De divisie bedrijfshuisvesting boekte wel winst maar  had volgens topman Hans Smits nog een stuk hoger beter kunnen scoren. De bouwactiviteiten in het Caribisch gebied leverden weer een goed resultaat op, al was het onder invloed van zwakkere economische omstandigheden minder dan in voorgaande jaren.

Voor het lopende jaar heeft Janssen de Jong de omzet - conservatief - geraamd op zo'n 400 miljoen euro.  Het rekent weer op een goed resultaat.