Volledig scherm
De overdracht van BraBoB en Grondbank De Kempen aan Den Ouden Groep is bekrachtigd. © Den Ouden Groep

Sterkselse grondbedrijven over naar Den Ouden Groep

STERKSEL - De Sterkselse bedrijven in bodemsaneringsactiviteiten BraBoB en Grondbank de Kempen zijn onderdeel geworden van de Schijndelse Den Ouden Groep.  Dat hebben beide partijen dinsdag bekend gemaakt.

BraBoB heeft zich gespecialiseerd in het managen van grond- en baggerspeciestromen. Het levert onder meer zand, grond en bouwstoffen voor de grond-, weg- en waterbouw. 

Dochterbedrijf Grondbank de Kempen is een op- en overslaglocatie die is gericht op reiniging, hergebruik en recycling van zand, grond, puin en bouwstoffen. De grondbank is gevestigd op bedrijvenpark het Chijnsgoed in Sterksel.

De eigenaren Willy van den Boer en Theo Berends hebben na 18 jaar de keuze gemaakt de bedrijven te verkopen. Ze zien binnen Den Ouden Groep ‘vooral innovatieve en circulaire kansen’ voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten. 

Den Ouden stelt door de overname zijn positie te versterken op het gebied van duurzame infrastructuur, bodemveiligheid en een duurzame leefomgeving. Den Ouden Groep is met meer dan 200 medewerkers actief in onder meer bodemverbetering, groen- en tuinaanleg, biomassa en daktuinsubstraten. Het bedrijf heeft onder meer een regionaal overslagcentrum in Helmond.