Volledig scherm
PREMIUM
Ook vluchtelingen met een verblijfsstatus (statushouders) kunnen een interessante doelgroep zijn. In Zuidoost-Brabant werkt een samenwerkingsverband van metaalbedrijven aan een opleidingstraject: ze leren de taal op de werkvloer en krijgen een beroepsgerichte entreeopleiding. © Getty Images/iStockphoto

Technische sector zoekt nog 15.600 personeelsleden: machinebouwers niet aan te slepen in Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Technische bedrijven in de regio kampen met een forse stijging van het aantal vacatures. Ze barsten van het werk maar ze missen geschikte nieuwe medewerkers. Onder andere kippenstallenbedrijf Vencomatic in Eersel stoomt daarom zelf vluchtelingen met een verblijfsvergunning klaar voor een baan. 

Brabantse werkgevers in de industrie hebben de grootste moeite om personeel te vinden. Dat is al jaren zo maar ondertussen wordt het probleem alleen maar nijpender. Alleen al in Brabant is plek voor duizenden machinebouwers, blijkt uit nieuwe cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Bij metaalbedrijven kunnen er direct 2.800 aan de slag. Ook aan elektromonteurs en metaalbewerkers is een grote behoefte.