De GoLiveClip van Gociety Solutions.
Volledig scherm
De GoLiveClip van Gociety Solutions. © Gociety Solutions

Thais contract voor detectie-clip uit Leende

LEENDE - De GoLiveClip voor valdetectie en alarmering heeft voor Gociety Solutions uit Leende geleid tot een contract in Thailand. Daar wordt de clip ingezet voor de veiligheid van mensen die in hun eentje werken, bijvoorbeeld in de nachtdienst.

Het Leendse bedrijf ontwikkelt producten voor de zorg. Het introduceerde de GoLivePhone, een gebruiksvriendelijke telefoon voor senioren met sensoren voor extra functies als valdetectie en inzicht in het bewegingspatroon.

Vorig jaar volgde de GoLiveClip, een met een clip te bevestigen apparaatje met vergelijkbare functies. Het werkt via een app op de telefoon. De clip meet de activiteiten van de gebruiker en stuurt die door naar de telefoon. Bij een val of gebrek aan activiteit op bepaalde tijdstippen worden vooraf geïnstalleerde 'noodcontacten' gealarmeerd.

Beurs

Op een beurs voor zorgtechnologie wekte de clip de interesse van het Thaise concern SCG Trading Service Company, dat actief is op het gebied van veiligheid. ,,SCG heeft de clip onder een eigen merk op de markt gebracht, bestemd voor mensen die alleen werken", zegt Frank Verbeek van Gociety Solutions. De Thaise klant bekijkt ook of het een clip voor senioren kan lanceren.

Sinds kort is ook de Apple-versie van de app voor de GoLiveClip beschikbaar. Veruit de meeste senioren maken gebruik van een Android-telefoon. Met het oog op de Duitse en Zweedse markt en de belangstelling van grote partners is een versie met Apples besturingssysteem iOS toegevoegd. ,,We zijn met verschillende partijen in gesprek", aldus Verbeek.