De in Eindhoven ontwikkelde elektronenmicroscoop Thermo Scientific Phenom ParticleX.
Volledig scherm
De in Eindhoven ontwikkelde elektronenmicroscoop Thermo Scientific Phenom ParticleX. © Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Eindhoven brengt nieuw model Phenom elektronenmicroscoop uit

EINDHOVEN - Dat de nieuwe eigenaar van FEI Company ook vertrouwen houdt in het eveneens overgenomen Phenom blijkt uit de introductie van een nieuw model elektronenmicroscoop. Het Amerikaanse Thermo Fisher Scientific heeft de nieuwe microscoop, de Phenom Particle X, wereldwijd bij zijn klanten geïntroduceerd. 

De Phenom is een tafelmodel elektronenmicroscoop dat FEI Company begin deze eeuw met Eindhovense partners heeft ontwikkeld. De productie gebeurt bij de Eindhovense toeleverancier bij NTS Group. 

Thermo Fisher richt zich met het nieuwe model Phenom onder meer op toeleveranciers van de auto-industrie en 3D print bedrijven, die het maken van elektronenmicroscopische beelden van hun producten nu nog veelal uitbesteden. Volgens het bedrijf kunnen deze klanten met de Phenom Particl X in eigen huis supersnel kwaliteitscontroles en analyses van materialen maken bij zowel de ontwikkeling als de productie. Het apparaat bevat nieuwe automatische analysemogelijkheden om fouten op te merken en de impact van veranderingen in de ontwikkeling en productie van onderdelen.