Volledig scherm
© Thinkstock

TRC Advocaten uit Veldhoven start met Brabantse Ondernemer Desk

VELDHOVEN - TRC Advocaten uit Veldhoven lanceert de Brabantse Ondernemer Desk. Dat is een digitale balie waar ondernemers kosteloos hun juridische vraag kunnen stellen.

Het kantoor zegt te willen inspelen op de behoefte van groeiende regionale mkb-bedrijven. Zij krijgen als gevolg van internationalisering te maken met onder meer expats, veranderende wet- en regelgeving en internationale investeerders. ,,Veranderingen die automatisch tot veel vragen leiden", zegt Ruud van der Linden, een van de vier advocaten achter de desk.  

Uit oogpunt van kostenbesparing wachten groeiende mkb-bedrijven echter te lang met het inschakelen van een juridisch specialist, stelt TRC.  Met het instellen van de digitale balie (brabantseondernemerdesk.nl) wil het advocatenkantoor de drempel verlagen. Binnenkomende vragen worden intern bij de juiste specialist neergelegd. Het idee is dat de ondernemer in veel gevallen is geholpen met een snelle juridische diagnose via de desk. In geval van een meer gecompliceerde zaak kan de ondernemer vervolgens ‘een weloverwogen afweging maken of aanvullend juridisch advies wenselijk is'.