Volledig scherm
Pieter van den Berk bij een boom met wortelpakket. © Rene Manders

Van den Berk in Sint-Oedenrode helpt boomkwekers China

SINT-OEDENRODE - Van den Berk Boomkwekerijen in Sint-Oedenrode gaat de Chinese hoofdstad Peking helpen bij het verbeteren van stadsboomkwekerij Huangfa.

 Algemeen directeur Pieter van den Berk heeft hiervoor begin deze maand in China een overeenkomst getekend met vertegenwoordigers van de stad Peking. De bedoeling is kennis en ervaring uit te wisselen met als doel de verrijking van het assortiment met bijbehorende kweekmethoden.

De samenwerking met Van den Berk komt voort uit contacten die de afgelopen drie jaar met de internationale groenafdeling van de gemeente Peking zijn gelegd. In de zomer van 2016 kwamen hier voor het eerst concrete afspraken uit voort en werd Van den Berk gevraagd om, samen met landschapsarchitect Niek Roozen, een masterplan voor de grootste stadskwekerij te maken. De nu getekende overeenkomst tussen Van den Berk en Huangfa is de basis voor toekomstige, intensieve samenwerking, waarbij de verder uit te werken plannen op deze kwekerij gerealiseerd zullen gaan worden.  

In het voorjaar van 2017 heeft Van den Berk ook al plantmateriaal naar China geëxporteerd. De bomen en struiken zijn geleverd aan één van de andere stadskwekerijen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement