Volledig scherm
Het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. © Ronald Otter

Van Geel breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark Hapert

HAPERT - Vanwege de aanhoudende groei heeft Marco van Geel, eigenaar/directeur van het gelijknamige bedrijf besloten 8500 meter grond te kopen op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert en een deel van de bedrijfsactiviteiten daarnaartoe over te brengen. 

Het gaat om drie bedrijven. Willems Machinebouw, dat in Bladel blijft gevestigd, maar haar assemblageactiviteiten uitbreidt op het Kempisch bedrijvenpark. Promatec en Pulsemaster gaan helemaal over naar KBP. 

Machinebouw
De drie bedrijven zijn alle drie actief op gebied van machinebouw, hoofdzakelijk voor de internationale voedingsindustrie. Willems Machinebouw maakt machines en onderdelen uit roestvaststaal. Promatec richt zich op het ontwikkelen en bouwen van product handling systemen en het ontwerp en de realisatie van projecten in de machinebouw. Pulsemaster is gespecialiseerd in Pulsed Electric Field processing dat wordt ingezet als conserveringstechniek, maar ook als middel om productieprocessen efficiënter te maken en de productkwaliteit te verhogen.

Deze koop sluit goed aan bij de doorontwikkeling van onze bedrijven. De nieuwbouw in Hapert biedt ruimte om de groei aan assemblageprojecten op te vangen en de productie in Bladel verder te optimaliseren", zegt Van Geel. Het KBP heeft goede voorzieningen en we hebben een mooie zichtlocatie aan de Provincialeweg." De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn al gestart. Voor de bouw van de eerste fase wordt op korte termijn een omgevingsvergunning ingediend. In de loop van 2019 wordt de nieuwbouw in gebruik genomen.

Kempisch Bedrijvenpark
Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven (minimaal kavel 5.000 m²). Het ligt bij Hapert langs de rijksweg A67, in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brain-portregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan nu vijftig procent is verkocht.