Volledig scherm
Een voorbeeld van robotisering bij Vanderlande in Veghel. © Van Assendelft

Vanderlande gaat robotonderzoek doen op campus van TU Eindhoven

EINDHOVEN - Het bedrijf Vanderlande, producent van logistieke systemen voor bagage en pakketten op luchthavens en in warenhuizen, start in Eindhoven een innovatielaboratorium voor robotica. 

Dat doet het Veghelse hightech bedrijf in Meulensteen House of Robotics, een verzamelgebouw voor dit soort laboratoria, op de campus van de Technische Universiteit. 

Dicht bij andere robotica

Vanderlande huurt van eigenaar Kadans 150 vierkante meter met werkplekken voor acht mensen en ruimte voor te ontwikkelen installaties. Volgens een woordvoerder van het Veghelse bedrijf gaan medewerkers van de afdeling onderzoek en ontwikkeling op flexibele basis in periodes hier onderzoek doen. „Voor ons is het voordeel dat je dicht bij andere robotica onderzoekers zit, zodat er kruisbestuiving en kennisuitwisseling kan optreden. Ook kunnen we aansluiting vinden met onderzoeksgroepen elders op de universiteit en studenten op deze plek stage laten lopen of hun afstudeerscriptie laten maken.

Het in Haaren gevestigde Kadans bezit behalve dit gebouw ook de Kennispoort bij de entree van de universiteitscampus. In het Meulensteen House of Robotics was Eindhoven Medical Robotics, dat precisierobots voor chirurgen maakt, vorig najaar de eerste huurder.