Volledig scherm
Wim van der Leegte, Pieter van der Leegte en Jennifer van der Leegte (op de voorste rij) hebben in het Kurhaus in Scheveningen de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 in ontvangst genomen. © Elvin Boer

VDL Groep uit Eindhoven wint Nederlandse Innovatie Prijs 2019

EINDHOVEN -  VDL Groep heeft de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 gewonnen. De Eindhovense bedrijvengroep kreeg de prijs overhandigd tijdens het tv-programma De Wereld van Morgen dat woensdagavond werd uitgezonden.

,,VDL loopt voorop bij het toepassen van nieuwe technologieën en innovatie zit in het dna van het management", aldus juryvoorzitter Henk Volberda van het Amsterdam Centre for Business Innovation dat op basis van onderzoek  onder 800 deelnemers de winnaar selecteerde.  ,,Bij VDL Groep wordt substantieel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en de combinatie van automatisering en aandacht voor medewerkers leidt tot nieuwe werkgelegenheid. Waar anderen bedreigingen zien, ziet VDL juist kansen. Er wordt op meerdere gebieden een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzame oplossingen. VDL is de parel van de maakindustrie.”

Hoofddirectielid Jennifer van der Leegte van VDL Groep noemt de prijs  ‘een geweldige erkenning voor onze bijna 17.000 medewerkers, die elke dag opnieuw bij onze 104 bedrijven in binnen- en buitenland hard werken om onze wereld beter, schoner en prettiger te maken’.