Volledig scherm
Picnic maakt nu gebruik van deze elektrische distributieauto's. © copyright Marc Bolsius

VDL ontwikkelt elektrische distributieauto voor Picnic

EINDHOVEN -  Een elektrisch distributiewagentje van VDL voor online supermarkt Picnic komt er aan. VDL Steelweld in Breda ontwikkelt het voertuig samen met TNO Automotive. In 2020 zou het in productie moeten worden genomen.

De ontwikkeling van de stedelijke elektrische truck voor vervoer over korte afstanden is een van de proefprojecten die innovatiesubsidie van het Rijk krijgen. 

Bedrijven in de regio zijn daarbij goed vertegenwoordigd.  DAF doet mee in een proeftuin met drie volledig elektrische en twee hybride trucks in samenwerking met Albert Heijn. VDL en ook het Bestse Heliox (laadystemen) zijn er als toeleverancier bij betrokken.  Albert Heijn gaat de voertuigen testen in Zaandam en in de regio's Amsterdam en Utrecht.

Prins Autogassystemen in Eindhoven wil een direct injectie brandstofsysteem ontwikkelen voor DiMethyl-Ether als vervanger voor diesel. Onder meer de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Ford Duitsland en AkzoNobel zijn partners in dit project.

Van Kronenburg Powertrain Solutions in Geldrop gaat technologie ontwikkelen om een volledig elektrische rijdende trekker te maken.  Dorpsgenoot Tinie Manders Transport zal elektrische vrachtwagens testen op een elf kilometer lang traject in opdracht van DHL. Het Westerhovense bedrijf E-Trucks Europe is deelnemer aan een project met waterstofvoertuigen in Amsterdam.