Volledig scherm
De Mini Countryman. © BMW Group

VDL's Countryman is
motor achter Mini-verkopen

EINDHOVEN - De bij VDL Nedcar geproduceerde Countryman is de motor achter de groei van de verkopen van Mini. In de eerste twee maanden van 2018 zijn 12.687 auto's van dit type verkocht, zo maakte BMW Group woensdag bekend.

De verkopen van de Countryman verdubbelden daarmee ruimschoots ten opzichte van een jaar geleden. Ongeveer 13 procent van de verkochte Countryman-modellen was een plug-in hybride versie.

In februari zijn in totaal 23.319 Mini's  verkocht, 10,8 procent meer dan in dezelfde periode van 2017. Van de ook bij VDL Nedcar in Born gemaakte BMW X1 werden 48.159 exemplaren verkocht, 22,5 procent meer dan vorig jaar.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegroting

    Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegro­ting

    Minister Wopke Hoekstra van financiën schiet niet bij voorbaat nieuwe Duits-Franse voorstellen voor een eurobegroting af. ,,Dit is een ander plan dan vorige keer, het is gekoppeld aan de meerjarenbegroting van de EU en bedoeld voor investeringen”, aldus Hoekstra. ,,De lakmoesproef blijft of dit voorstel in het belang van de Nederlandse belastingbetaler is. We moeten daar echt van overtuigd zijn en anders doen we niet mee. Er zijn al een heleboel investeringspotjes.”