Volledig scherm
Ruben van Vreeland (links) en Alex Dings van BitSensor nadat ze door ondernemersplatform Sprout waren uitgeroepen tot beste jonge ondernemers van 2017. © Sprout

‘Veelbelovend’ BitSensor uit Eindhoven failliet verklaard

EINDHOVEN - Cyberbeveiligingsbedrijf BitSensor uit Eindhoven is failliet verklaard.  De rechtbank Oost-Brabant heeft het faillissement uitgesproken, zo blijkt dinsdag uit een publicatie van de rechtbank.

BitSensor, opgericht in 2016 door twee studenten van de TU/e, gold als veelbelovend. In hun eerste jaren sleepten de oprichters Alex Dings en Ruben van Vreeland talloze prijzen binnen. Zo werden ze door ondernemersplatform Sprout uitgeroepen tot de beste ondernemers van 2017. In dat jaar kreeg het bedrijf een Computable Award voor beste Nederlandse start-up in de ict industrie. BitSensor won bovendien een wedstrijd van de gemeente Eindhoven, TU/e en VolkerWessels voor de beste internettoepassing in de openbare ruimte.

BitSensor claimde de gemiddelde ontdektijd van een inbreuk op de beveiliging van een computersysteem terug te brengen van negen maanden naar milliseconden. Het bijzondere van de beveiliging van BitSensor was dat het was geïntegreerd in de applicatie, de software. Daardoor zou een hacker bij een eerste aanvalspoging al zichtbaar worden en zou de hacker automatisch kunnen worden geblokkeerd.

Het Eindhovense bedrijf kreeg op 20 juni uitstel van betaling. Dat werd maandag omgezet in een faillissement. Curator is Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten in Eindhoven.