Volledig scherm
EINDHOVEN - Het gebouw van kantongerecht op het Stadhuisplein. © Jean Pierre Reijnen

Verkoop Breevast-panden in Eindhoven en Helmond afgeblazen na akkoord met Amerikaanse vastgoedinvesteerder

EINDHOVEN - De verkoop van 55 panden van Breevast in onder meer Eindhoven en Helmond wordt naar verwachting afgeblazen. Breevast zegt een akkoord te hebben bereikt met de Amerikaanse vastgoedinvesteerder HighBrook Investors over de herfinanciering van de vastgoedportefeuille.

Breevast meldt maandag  samen te gaan investeren in de portefeuille. Het vastgoedbedrijf van geboren Geldroppenaar Frank Zweegers stelt verantwoordelijk te blijven voor het management van het vastgoed.

Onderdeel van de portefeuille zijn onder meer een voormalig kantoorgebouw aan de Vonderweg tegenover het Philips-stadion en het gebouw van het kantongerecht in Eindhoven, evenals het onderkomen van de Hema bakkerij aan de Zuiddijk in Helmond.

Volgens Breevast wordt de voorgenomen transactie 'naar verwachting op korte termijn afgerond'.  Die zal resulteren in 'volledige uitbetaling van de bestaande lening' van dik 600 miljoen euro die in handen was gekomen van het Amerikaanse opkoopfonds Davidson Kempner. Die partij had een executieveiling van de 55 panden bevolen die op 15 mei zou worden gehouden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement