Volledig scherm
PREMIUM
Philippe van Esch in de fabriek van Vescom in Deurne, waar is geïnvesteerd in automatisering in de productie van wandbekleding. © FotoMeulenhof

Vescom in Deurne zoekt groei om eigenwijs te kunnen blijven

DEURNE - Wereldwijd bekend is Vescom al om zijn wandbekleding en meubel- en gordijnstoffen. Toch wil het bedrijf meer. Een ambitieus groeiplan is in uitvoering.

Vescom kijkt rond in Afrika. ,,De eerste orders hebben we daar geboekt. Voor het Hilton hotel in Algerije", zegt directeur-eigenaar Philippe van Esch. Een nieuw continent dient zich aan voor de wereldwijd opererende fabrikant van wandbekleding en exclusieve gordijn- en meubelstoffen. Daar waar de welvaart toeneemt, ontstaat markt voor Vescom.

  1. Omzet van Kulicke & Soffa in een dip, vertrouwen in groei blijft

    Omzet van Kulicke & Soffa in een dip, vertrouwen in groei blijft

    EINDHOVEN - Het in Singapore gevestigde Kulicke & Soffa (K&S) zag in het afgelopen kwartaal (tot 1 oktober) een flink lagere omzet van 185 miljoen dollar, tegen 216 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toch is topman Fusen Chen van het bedrijf, met daarin de voormalige Philips-divisie Assembléon en het Sioux-bedrijf Liteq, optimistisch. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de groei in omzet van het bedrijf doorzet. Die is ook al zichtbaar in de jaarcijfers, het boekjaar eindigde op 1 oktober. De omzet was 889 miljoen dollar, tegen 809 miljoen in 2017. De netto winst liep wel flink terug naar 57 miljoen dollar, van 126 miljoen een jaar eerder.