Volledig scherm
Vialle introduceert het DirectBlue-systeem. © Vialle

Vialle uit Eindhoven verwacht stevige groei met nieuw
autogas systeem

EINDHOVEN - Vialle Autogas Systems heeft een nieuw autogas systeem geïntroduceerd. De technologie zorgt er voor dat het autogas in vloeibare vorm rechtstreeks in de cilinders wordt geïnjecteerd.  

Met het 'DirectBlue'-systeem meent Vialle het antwoord te hebben op de benzineauto's die al jarenlang zijn voorzien van directe injectie van de brandstof. Vialle presenteerde zijn vinding op de GasShow in Polen. Daar won het de Inpro Award voor het nieuwe systeem. Vialle stelt het eerste bedrijf in de wereld te zijn dat een betrouwbare technologie heeft ontwikkeld voor directe injectie van autogas.

Directeur Peter Rutten van Vialle voorziet dat  het bedrijf nu stevig gaat groeien. De vaste bezetting van tussen de 25 en 30 medewerkers zal dit jaar met een tiental mensen worden uitgebreid, is de verwachting. Volgend jaar zou verdere toename van het personeelsbestand in het verschiet liggen. ,,Klanten over de hele wereld vragen nu al wanneer ze de eerste duizend stuks kunnen krijgen. We gaan grote sprongen maken.”

Ontwikkelaars van Vialle hebben drie jaar lang gewerkt aan de nieuwe technologie die een doorontwikkeling is van bestaande, gepatenteerde lpg-systemen van het bedrijf. Uniek aan het nieuwe systeem is volgens Vialle dat niet hoeft te worden ingegrepen in het motorbeheersysteem van de auto, waardoor optimale motorprestaties mogelijk zijn. 

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.