Volledig scherm
Een Metalfab1, zoals die in september aan Volkswagen werd geleverd, hier nog in de productieruimte van Additive Industries in Eindhoven. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Volkswagen print onderdelen met machines van Additive Industries in Eindhoven

EINDHOVEN - De Duitse Autofabrikant Volkswagen en de Eindhovense fabrikant van industriële 3D metaalprinters Additive Industries hebben een lange termijn overeenkomst gesloten. Dat maakten beide bekend tijdens de eerste dag van de 3D printbeurs Formnext in Frankfurt in Duitsland. 

In september heeft Additive Industries al een eerste Metalfab1 industriële metaalprinter bij Volkswagen in Wolfsburg geïnstalleerd. Daarop werden volgens het Eindhovense bedrijf na een training van een team van Volkswagen de eerste producten succesvol gemaakt. In de overeenkomst welke nu bekend is gemaakt is sprake van een partnerschap voor de productie met 3D printers van geavanceerde gereedschappen en onderdelen. 

Volkswagen ziet een groot potentieel in 3D metaalprinten en meldt dat de ruimte waarin de eerste Eindhovense machine staat flink is uitgebreid. Volgens topman Daan Kersten maakt dat het mogelijk dat er al op korte termijn vervolgbestellingen komen van het bedrijf. „Bij dit soort grote bedrijven gaat het meestal zo dat ze eerst één machine gebruiken voor de kwalificatie om dan stapsgewijs uit te breiden, tot ze de technologie vrijgeven voor andere vestigingen. Als het zover is kan met een bedrijf als Volkswagen de afname heel groot worden.”

Volgens Kersten werkt Additive Industries met meer van dit soort grote bedrijven samen, maar willen de meeste dat niet bekendmaken.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.