Markus Braun, voormalig Wirecard-topman, is opnieuw opgepakt in een omvangrijke fraudezaak.
Volledig scherm
Markus Braun, voormalig Wirecard-topman, is opnieuw opgepakt in een omvangrijke fraudezaak. © Lino Mirgeler/dpa

Voormalig Wirecard-topman opnieuw gearresteerd in omvangrijke Duitse fraudezaak

Vorige maand liet de verdwijning van 2 miljard euro de Duitse financiële wereld trillen. Voormalig topman Markus Braun van betalingsverwerker Wirecard werd opgepakt als verdachte in het omvangrijke fraudeschandaal. Hij werd op borgtocht vrijgelaten, maar is nu opnieuw opgepakt. Ook twee bestuursleden van het bedrijf zijn in de kraag gevat, omdat ze al sinds 2015 betrokken zouden zijn bij gerommel met de boekhouding.

 1. Tientallen grote ondernemingen beloven geen belasting meer te ontwijken

  Tientallen grote ondernemin­gen beloven geen belasting meer te ontwijken

  Ruim veertig Nederlandse multinationals en andere grote ondernemingen hebben afgesproken om zich niet of niet meer schuldig te maken aan belastingontwijking- en ontduiking. Bedrijven als Philips, Jumbo, Ahold Delhaize, Randstad, Shell, Heineken, Rabobank en KLM maakten bekend zich achter de zogenoemde Tax Governance Code van ondernemersorganisatie VNO-NCW te scharen. Daarmee geven ze concreet aan dat ze belastingafdracht als plicht zien waarbij ze beloven geen gebruik te maken van omwegen in belastingparadijzen om maar belastingen te ontwijken.
 2. Geplaagd Hema maakt na jaren weer winst: ‘Moeten weer gaan doen waar we goed in zijn’
  PREMIUM
  Interview

  Geplaagd Hema maakt na jaren weer winst: ‘Moeten weer gaan doen waar we goed in zijn’

  Voorzichtig kruipt de Hema weer uit het dal. De winkelketen maakt weer winst nadat het bedrijf jarenlang enorme verliezen leed, vertelt topvrouw Saskia Egas Reparaz. Maar er is nog een hoop werk te doen waarschuwt ze, om van de Hema weer de winkel te maken van fraaie producten voor een betaalbare prijs. Niet alleen de financiën moesten beter, ook de sokken, de kaasschaaf en de verlengsnoertjes.